Responzivni dizajn (Responsive web design)

Istraživanja su pokazala da broj pretraga putem mobilnih uređaja sve više uzima primat. Posedovanje responzivnog dizajna je sastavni deo savremenih web standarda.

Zumiranje sadržaja da bi se mogao pročitati ili preterano zgusnuti elementi unutar malog vidnog polja mogu računati na strpljenje samo vama bliskih saradnika.

Potencijalni korisnici zahtevaju pristup koji će im uštedeti vreme i sadržaj jednostavan za pregled.

Responzivni dizajn (Responsive web design) predstavlja način da se web strana prilagodi različitim uređajima, bez potrebe za kreiranjem posebnih domena i poddomena u zavisnosti od uređaja koji se koriste.

Optimizacija web prezentacije za različite uređajeOptimizacija web prezentacije za različite uređaje

Responzivni dizajn zahteva fokus ka bitnim elementima i pažljivu analizu korisničkog iskustva.

Treba napraviti razliku između adaptibilnog (prilagodljivog) i responzivnog dizajna. U slučaju adaptibilnog dizajna dolazi do prikazivanja identičnog interfejsa web strane na mobilnim uređajima i desktopu, s tim što se razlikuju proporcije. Kod responzivnog dizajna dolazi do potpunog izbacivanja određenih elemenata koji prosto zauzimaju prostor, poput reklama, slajdera, sidebar-a i sl.

Pored veće funkcionalnosti, estetike i lakše navigacije, responzivni dizajn doprinosi i boljoj SEO optimizaciji.

Za izradu vaše internet prezentacije u skladu sa najnovijim web standardiama i opravdanim očekivanjima posetilaca kontaktirajte nas.