• Pozovite nas

+381 11 32 35 137

+381 62 411 569

  • E-bilten

Šta nam novo donosi ERP u 2017. godini?

Prethodnu deceniju je obeležila recesija bez presedana. Suočena sa nedostatkom likvidnosti, mnoga preduzeća su bila primorana da smanje obim aktivnosti. Na ulaganje se gledalo sa dozom podozrivosti. Glavni prioritet preduzetnika je bila ušteda.

Srećom, poslovni softver - ERP (Enterprise Resource Planning) može biti kritičan faktor uspeha. Kao ogromna baza podataka, omogućava dobijanje informacija u realnom vremenu, eliminišući kašnjenja. A kao što znamo, to je neophodan uslov za uštedu.

Kada svaki od sektora kompanije funkcioniše zasebno, to dovodi do nagomilavanja bespotrebne papirologije i otežava proces komunikacije. Umesto obavljanja poziva i provere gomile Excel tabela, ERP softver dovodi do otpimizacije svih poslovnih aktivnosti i omogućava globalni pogled na procese u kompaniji. 

Ušteda naravno nije jedini motiv. Presudna prednost ERP-a ogleda se u mogućnosti predviđanja onih indikatora koji su ključni za dalji razvoj poslovanja. Bilo da je reč o nabavci robe, porudžbinama, finansijskim transakcijama ili zapošljavanju, ERP pruža obrazac efikasnog i produktivnog delovanja

Implementacija poslovnog softvera je prostor na kome se često lome koplja. To može biti glavni faktor odluke o (ne)uvođenju ERP-a u poslovnoj organizaciji. Istina je da ugradnja ERP-a povlači troškove. Istina je da dovodi do restrukturiranja. Tu je i uvek faktor zaposlenih, koji nerado prihvata promene. "Da li se uopšte isplati?" pitate se.

Kako bi implementacija dala željeni rezultat, potrebno je razumevanje biznis modela i delatnosti firme.

Sa druge strane, potencijalni korisnici moraju biti spremni na prihvatanje nove poslovne paradigme, edukaciju i želju za poboljšanjem. Ukoliko su ovi uslovi ispunjeni, ERP može preobraziti kompaniju i dovesti do konkurentske prednosti, kao i izvanrednog poslovnog rezultata.

U skladu sa tim, bitno je da odaberete rešenje koja odgovaraju vašem biznisu, a ne generičke modele, bez praktične primene. Implementacija d.o.o. stvara i razvija poslovni softver krojen po želji klijenata. Naša firma nudi kvalitetne usluge analize, podrške i uvođenja softvera sa sluhom za potrebe klijenata.

Kontaktirajte nas. Bće nam zadovoljstvo da razmotrimo opcije saradnje i stvorimo adekvatno softversko rešenje za vašu biznis strategiju.

Objavljeno: 06. 02. 2017. | Pogledajte ostale vesti »